Brazílski plážoví volejbalisti sa popasujú vo finále s Talianmi

17.08.2016 Celý región

Rio de Janeiro 17. augusta (TASR) - Talianski plážoví volejbalisti Paolo Nicolai, Daniele Lupo postúpili do finále mužského turnaja na OH v Riu de Janeiro. V semifinálovom stretnutí odohrali s ruským duom Konstantin Semenov, Vjačeslav Krasilnikov vyrovnaný zápas, skrátené tretie dejstvo však vyhrali 15:13.

Napodobnili tak štvrťfinálový súboj s ďalším ruským párom Nikita Liamin, Dmitrij Barsouk, v ktorom tiež triumfovali 2:1 na sety. V boji o zlato ich čaká domáci pár Alison Cerutti, Oscar Bruno Schmidt.

Domáce Bednarczuková a Seixasová do finále

Nemecké plážové volejbalistky Laura Ludwigová, Kira Walkenhorstová sa stali prvými finalistkami ženského turnaja na olympijských hrách v Riu de Janeiro. V utorňajšom semifinále vyradili domáce hráčky Larissu Francu Maestriniovú a Talitu Da Rocha Antunesovú 2:0. V boji o zlato sa stretnú s ďalšími Brazílčankami Agathou Bednarczukovou a Barbarou Seixasovou, ktoré vyradili Američanky April Rossovú a Kerri Walshovú 2:0.

semifinále mužov - výsledky:
Alison Cerutti, Oscar Bruno Schmidt (Braz.) - Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen (Hol.) 2:1 (17, -21, 14)
Paolo Nicolai, Daniele Lupo (Tal.) - Konstantin Semenov, Vjačeslav Krasilnikov (Rus.) 2:1 (-15, 16, 13)

semifinále žien - výsledky:
Laura Ludwigová, Kira Walkenhorstová (Nem.) - Larissa Franca Maestriniová, Talita Da Rocha Antunesová (Braz.) 2:0 (18, 12),
Agatha Bednarczuková, Barbara Seixasová (Braz.) - April Rossová, Kerri Walshová (USA) 2:0 (20, 18)
 

Vyberte región